Elever med skylt "see you in brussels".

Designtävling i Bryssel och studier i Italien!

Elever på Designgymnasiet Kungsholmen får genom flera fina utmärkelser chansen att studera och representera Sverige i utlandet. Det är elevernas kreativa prestationer som tar dem till Bryssel för att tävla och till Italien för att studera.

– Vi är otroligt stolta över våra talangfulla och ambitiösa elever. Möjligheten att få utlandserfarenhet har varit en morot som verkligen sporrat dem detta år. Det ska bli spännande att få följa deras resor och se deras fortsatta utveckling, säger Maria Hallner, rektor för Designgymnasiet Kungsholmen i Stockholm.

Fyra elever representerar Sverige i EU Youth Design Yam

Eleverna Leia Bäckström, Sebastian Mitov, Yusuf Thao och Ella Wagner har gått vidare till finalen i den internationella tävlingen EU Youth Design Jam. Eleverna som läser teknikprogrammet med inriktning design representerar nu Sverige i Bryssel den 26-28 april. Elevernas tävlingsuppdrag är att hjälpa teknikföretag att bättre förklara sina användarvillkor och hur de använder sina kundernas information i mobilapplikationer. Eleverna kommer också besöka Metas kontor samt Europaparlamentet i Bryssel. Läs mer om tävlingen EU Youth Design Yam här.

Sommarkurs på designskolan NABA i Milano

Eleverna Neo Larsdalen och Ameer Alsabbagh har vunnit var sig designkurs på den prestigefyllda designskolan NABA (La Nuova Accademia delle Belle Arti) i Milano. Tävlingen gick ut på att göra en portfolio där eleverna visade upp tidigare arbeten, kunskaper, personlighet och vad man har för målsättning med sina studier. Eleverna går teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö i årskurs 2 respektive 3. I sommar packar de sina väskor för att resa till Italien där de ska studera en valfri designkurs i mode, grafisk design, arkitektur eller media.

Nyheter

Se alla nyheter