Personporträtt på alumnen Kornelia.

”Alumnen Kornelia berättar om Produktdesign”

Kornelia Konstantynowicz pluggade produktdesign på Designgymnasiet mellan 2015 och 2018. Här berättar hon om gymnasietiden och om att steget att börja på universitetet.

Vad tyckte du om din tid på Designgymnasiet?

– Min tid på Designgymnasiet var bland den bästa tiden jag haft, jag hamnade i en bra klass med bra klasskamrater.

Viktigast av allt tycker jag var att det var ett bra upplägg av kurser. Kul att det var mycket praktiskt arbete och en fin och stor verkstad som man verkligen kunde utvidga sin kreativitet i. Det var kul att "bryta" råa kurser såsom matte och svenska med de praktiska.

Vad har du gjort sedan studenten och vad gör du idag?

– Jag tog studenten våren 2021 och visste att jag ville studera åt bygg/arkitekt hållet. Hösten 2021 började jag studera på högskoleingenjörsprogrammet i byggteknik på Uppsala universitet.

Just nu har jag ett pågående projekt för studenter som läser byggteknik och maskinteknik där. Projektet går ut på att skapa ett "makerspace", en verkstad/ DesignLab för studenter. Syftet är att lära sig genom att jobba praktiskt och på så sätt lättare kunna visualisera olika konstruktionsdetaljer m.m. Jag valde att gå med i det projektet eftersom att jag hade goda kunskaper kring hur en sådan verkstad ska se ut och vara då vi hade det på Designgymnasiet.

Hur har Designgymnasiet förberett dig för det du gör idag?

– När jag kom in på byggteknikprogrammet var jag väldigt nervös kunskapsmässigt eftersom att det är ett ganska stort steg att gå från gymnasium till universitet. Men när jag väl började kändes första terminen bra eftersom att gymnasiet förberedde mig bra inför vidare studier. Jag har haft en jättebra tid på Designgymnasiet och är glad att jag gick där!

Nyheter

Se alla nyheter