Försälj­ning & service
Elever på försäljning och service pratar kring ett bord, svartvitt.

Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du kreativ, gillar design, människor, sälj och kommunikation samt vill läsa ett program som kan leda till jobb direkt efter studenten? Då passar Försäljnings- och serviceprogrammet dig. Försäljnings- och serviceprogrammet är ett yrkesprogram som leder till en yrkesexamen. Efter programmet ska du som elev ha de kunskaper som krävs för att arbeta inom försäljnings- och servicebranschen. Programmet innehåller även 15 veckors praktik där du får komma ut i arbetslivet och kan skapa kontakter redan under gymnasietiden. Det finns också möjlighet att göra sin praktik utomlands.

Elever på Utställningsdesign skrattar tillsammans kring ett bord.

Utställningsdesign

Inom Försäljnings- och serviceprogrammet erbjuder vi profilen Utställningsdesign.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om programmet och utbildningen på Designgymnasiet.

  • Efter din examen kan du jobba som till exempel säljare, inköpare, butikssäljare med visuellt ansvar, butiksledare eller som administratör inom ekonomi, personal och IT eller studera vidare på högskola och universitet. I dessa yrken är det viktigt att vara serviceminded och bra på att kommunicera, under dina tre år hos oss kommer du få utveckla dessa förmågor hos dig själv.

  • Ja, från och med hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Svenska/Svenska som andraspråk 2 och 3 samt Engelska 6 är de kurser som adderats till programmet. De kurser kan du som vill också välja bort om du inte vill ha högskolebehörigheten. I programmet ingår också två individuella val som du kan använda för att bredda din behörighet eller nischa dig inom ditt yrkesval.

  • Programmet är ett Kvalitetscertifierat program. Handelsrådet som utfärdar riktlinjer för Handelsbranschen är den certifierande organisationen. Att vara elev på en certifierad skola innebär att man går på en skola som har organiserat sin utbildning i enlighet med certifieringsgruppens kriterier.

    Målsättningen är att utbildningen ständigt ska vara aktuell och konkurrenskraftig i och med att arbetslaget ständigt arbetar med att utveckla verksamheten i enlighet med certifieringskriterierna. Vid examen från FS-utbildningen får eleverna vid certifierade skolor ett intyg från handelsrådet som visar att eleven har genomfört sin utbildning på en kvalitetssäkrad (certifierad) skola. Läs mer om certifieringen här.

  • Nej, på Designgymnasiet har vi inga antagningsprov. Du behöver inte ha några förkunskaper för att börja hos oss, bara ett intresse!

  • Det roligaste med att jobba kreativt är att man får tänka utanför boxen, alltså göra lite vad man själv vill.

    Sacha Designgymnasiet Malmö åk.1

Här finns vi

Vill du se våra andra program?

Om det här inte var något för dig eller om du vill utforska dina alternativ kan du här se alla våra program.