Inred­nings­design

Elev på inredningsdesign arbetar i verkstaden, svartvitt.

Följ din inredningsdröm

Inredningsdesign är en nisch inom arkitekturen som lägger mer fokus på det estetiska än det tekniska. Materialet som inredaren tar fram kan användas som bilder, försäljningsunderlag eller ritningar som blir till färdiga möbler och inredningar.

Med design- och formgivningskurser utvecklar du din känsla för inredningsdesign. Du får under skoltiden möjlighet att öva ditt tekniska handlag med en rad olika verktyg och metoder för bildframställning – från penna till dator. Dina främsta verktyg under utbildningen är dator, 3D-program, modeller, färger, penna, färgprover, NCS-skalor, moodboard och framförallt din passion för design och inredning.

Högskoleförberedande

Programmet är högskoleförberedande och gör dig redo för designrelaterade högre utbildningar på designhögskolor som Beckmans, Textilhögskolan i Borås och HDK. Behörigheten ger också möjligheten till att studera vidare på högskolor och universitet mot en mängd andra branscher.

Info

  • Program: Estetiska programmet
  • Inriktning: Bild och formgivning
  • Sökkod: ESBIL

Relaterade yrken

  • Inredningsdesigner, inredningsstylist, inredningsarkitekt och inredningskonsult.

Inredningsdesign förklarat

Vill du fördjupa ditt intresse för design och formgivning så är inriktningen inredningsdesign ett bra val. Utbildningen ger både grundläggande kunskaper inom bild- och formområdet och stimulerar till personlig utveckling i idéformulering och gestaltning. Spela videon för att lära dig mer om utbildningen!

Elever berättar

Här kan du läsa intervjuer med elever som går eller har gått på programmet och inspireras av deras erfarenheter och tankar.

Läs fler elevintervjuer

Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program vilket innebär att du kan studera vidare på högskola och universitet mot en mängd olika yrken efter du tagit studenten. Programmet förbereder dig även för att plugga vidare på bild-, konst- och designrelaterade högre utbildningar som exempelvis Konstfack, Beckmans, Textilhögskolan i Borås och HDK. I diagrammet kan du se hur Estetiska programmet är upplagt.

Vill du se våra andra program?

Om det här inte var något för dig eller om du vill utforska dina alternativ kan du här se alla våra program.