×
 

Hoppa till innehållet

Om oss

Två elever och en lärare ler och arbetar kreativt i en verkstad, svartvitt.

Unika lokaler och utrustade verkstäder

Designgymnasiet Sickla välkomnar dig med sitt mysiga läge 10 minuter från Slussen, mitt i Sicklas köpkvarter. I ljusa och luftiga lokaler, med välutrustade verkstäder utmanar vi din kreativitet, samtidigt som vi förbereder dig inför yrkeslivet och fortsatta studier. Vi vill att du ska kunna arbeta med design, oavsett om det är arkitektur, produkt-, inrednings-, grafisk eller modedesign. Därför arbetar vi med hela processen, från idé till färdigt resultat.

Vi har under lång tid jobbat upp samarbeten i branschen och dragit till oss lärare med bred och djup erfarenhet inom design. Det skapar en unik miljö för dig att få utvecklas i och pröva dina vingar inom olika former av skapande.

En av Sveriges bästa

Designgymnasiet i Sickla strävar efter att vara en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Det gör vi genom att lära oss av branschen, dela inspiration och stötta kreativa idéer. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers.

Info om skolan

 • Antal elever: Ca 280
 • Program: Estetiska programmet, Teknikprogrammet, Hantverksprogrammet

Läromiljö

 • Här får du utvecklas och inspireras i våra unika verkstäder.

Besök oss på Öppet hus

Designgymnasiet upplevs allra bäst på plats och Öppet hus är ett tillfälle för dig att besöka oss och lära känna oss bättre. Varmt välkommen!

Våra inriktningar

Vi har inriktningar inom Estetiska programmet, Teknikprogrammet och Hantverksprogrammet. Alla utbildningar ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Om utbildningen hos oss

Hos oss går design som en röd tråd genom alla program. Inom programmen har vi flera olika profiler som fokuserar på olika designområden. Alla våra utbildningar förbereder dig också för vidare studier på högskola och universitet, även yrkesprogram innehåller de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Programmen innehåller två individuella val där du kan bredda din högskolebehörighet eller spendera mer tid åt ditt designintresse.

Två elever arbetar med en symaskin och ler mot kameran.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Får du inte svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

 • Ja! Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet och förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet. På yrkesprogrammet Hantverk kan dock den som vill välja bort det. Alla program innehåller också två individuella val där du kan bredda din behörighet genom att lägga till exempelvis mer matematik eller språk, eller satsa mer på ditt kreativa tillval. Det valet behöver du dock inte göra förrän du börjat på programmet.

 • Nej, du behöver inte göra några antagningsprov i din ansökan till Designgymnasiet. Ansökan görs som en vanlig gymnasieansökan.

 • Nej, du behöver inga förkunskaper inom den profilen du söker, bara ett intresse. Vi lär dig resten!

 • På Estetprogrammet och på Teknikprogrammet går det ca. 32 elever i varje klass. På Hantverksprogrammet går det ca. 22 elever i varje klass.

 • Alla elever på skolan får låna en MacBook Air under sin tid på skolan.

 • Det går ca. 280 elever på skolan.

 • De närmaste hållplatserna till skolan är Sickla strand, Sickla köpkvarter, Sickla Allé och Sickla Bro.

 • Vi använder oss utav Friskis och svettis lokaler i Sickla.

 • Vi har en egen matsal med catering från Eatery.

Design som röd tråd

 • Design Day

  Vår årliga utställning som hålls varje vår. Här visar våra elever upp årets fantastiska kreationer för vänner och familj.

  3D modeller av hus tillsammans med collage av textil och materialval.
 • Design Talks

  Våra möten med branschen kallar vi Design Talks, ett sätt för dig att få en inblick i branschen redan under studietiden.

  En föreläsare pratar inför en klass.
 • Design Trips

  Via ett samarbete med Erasmus+ kan du få möjlighet att resa utomlands under din gymnasietid.

  Elever står och tittar på utställning om praktik utomlands.