Josefine om Textildesign på Hantverksprogrammet

Josefine Broström går årskurs 2 på Hantverksprogrammet och är just nu ute på praktik. I en intervju berättar hon om sin kärlek till att skapa och varför hon valde inriktningen Textildesign. Josefine delar även med sig om vad hon har för planer efter studenten!

Vilket program läser du och vilken årskurs går du i?

- Jag går Hantverksprogrammet i årskurs två med inriktning Textildesign.

Vad är det bästa med ditt program? 

Att man får sy så mycket! Såklart designar och skissar vi också men det är roligt när man kan sy det man designat.

Varför valde du att läsa det?

-Jag ville vara kreativ och skapa men jag har alltid tyckt om att göra det med händerna snarare än med penna och papper. Sen tycker jag även om mode så det blev ganska naturligt att jag valde Textildesign.

Hur är gemenskapen på Designgymnasiet Sickla?

-Jag är ganska förvånad över hur bekväma alla är med varandra, både elever och lärare! Skolan är väldigt mysig och det är flera olika evenemang under hela skolåret. När jag gick i årskurs 1 arrangerades 5 olika evenemang bara i december!

Vad vill du göra efter studenten?

-Jag vill studera vidare och söka till Beckmans! Det kanske inte är det mest realistiska men jag hoppas på det bästa. Efter det så vill jag kanske bli kostymör.

Berätta om något roligt eller intressant du fått göra på ditt program!

-Vi fick testa brickbandsvävning förra året och det var jättekul! Jag tror dock att många ser fram emot att få göra en kollektion i årskurs 3.

Varför ska man välja Designgymnasiet?

-För att stämningen är mysig och man känner sig välkommen. Lärarna är bra och man kan få hjälp när man behöver det. Skolan har dessutom god mat!

Vad vill du säga till de som funderar på att läsa Hantverksprogrammet på Designgymnasiet?

-Jag rekommenderar den om man vill testa något nytt och lära sig allt från klädhistoria till Photoshop!

Har du fått göra praktik?

-Ja! Jag har precis påbörjat min praktik på Selfmade i Kungens Kurva och håller just nu på att sy en klänning från ett nytt mönster som sen ska skrivas ut. Jag har även fått handsy lite.