×
 

Hoppa till innehållet

Design Trips

Elever sitter runt bord och pratar, svartvitt.

Designgymnasiet i samarbete med Erasmus+

Erasmus+ driver ett europeiskt samarbete och har tillsammans med Designgymnasiet projekt för internationalisering. Projekten innebär utlandsresor för elever och personal där praktik och utbildning står i fokus. Klasser har bland annat åkt till Cordoba Spanien för praktik.

Samarbetet med Erasmus+ ger många möjligheter till utbyten med designskolor runt om i världen. Resorna görs för att vi ska lära oss och för att vi fortsatt ska kunna erbjuda designutbildningar i framkant.

Erasmus+ logga.

Minnen för livet

Att åka utomlands på Erasmus+ uppdrag är en utmaning och en möjlighet. Det är samtidigt ett äventyr, och ett minne för livet. Eleverna utvecklas både ämnesmässigt och personligt under sina resor. De resor som görs i samarbete med Erasmus+ är APL (praktik), klassutbyten med projekt samt jobbskuggning och utbildning för personal. Erasmusprogrammet är ett inkluderande projekt där många kan få möjlighet att åka om man klarar skolan, har den närvaro som behövs samt vill representera skolan.

Elever står och tittar på utställning om praktik utomlands.

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vårt Erasmus+ samarbete. Ställ gärna dina övriga frågor på Öppet hus eller kontakta oss!

  • Erasmus+ är EU:s program för utbildning, ungdomar och idrott. Du kan läsa mer på deras hemsida.

  • Våra elever på Teknikprogrammet i trean har varit iväg på praktik i Valencia och Dublin. Där har de fått hänga med arkitekter, designers och hjälpt företag med digital marknadsföring. En stor utmaning och ett härligt äventyr. En teknikklass har också haft ett utbyte med en klass på Cypern, och besökt dem under en vecka.

    Försäljning- och serviceprogrammet har APL (praktik) som en del av sitt program, och har möjlighet att göra 8 veckor av den praktiken utomlands. De praktiserar exempelvis på hotell och i butiker. Tidigare har eleverna på programmet varit i Cordoba, Spanien under sin APL.

    En klass på Estetiska programmet har också haft utbyte med en designskola i Finland, som de besökt under en vecka.

Våra erfarenheter

Läs fler intervjuer

Besök oss

Du upplever oss allra bäst på plats. Anmäl dig till Öppet hus eller boka in dig till Designelev för en dag för att lära känna oss bättre. Varmt välkommen!