×
 

Hoppa till innehållet

Om oss

Elever ler och läser i läroböcker i ett klassrum, svartvitt.

En personlig skola med kärlek för design

Designgymnasiet Kungsholmen präglas av en familjär, kreativ och stimulerande miljö med härlig atmosfär och engagerade lärare. Här bryr vi oss om varandra. Våra kunniga lärare brinner för sina ämnen och har erfarenhet av branschen. Design är den röda tråd som går genom våra utbildningar, oavsett vilket program du väljer. Här får du möjlighet att välja mellan fördjupningar som grafisk design, arkitektur och design, inredningsdesign, produktdesign och utställningsdesign.

Designgymnasiet Kungsholmen strävar efter att vara en av Sveriges bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers och produktutvecklare.

Internationalisering

Det internationella arbetet i skolan är en viktig del på Designgymnasiet Kungsholmen. Våra elever har möjlighet att göra praktik utomlands och vår personal kompetensutvecklas ständigt med möjlighet till internationella perspektiv. Vi samarbetar med Erasmus+ och vi har ett utbyte med lärare och övrig personal i skolor från andra länder. På det viset utvecklar vi ständigt ny kunskap i skolan.

Info om skolan

 • Antal elever: Ca 330
 • Program: Estetiska programmet, Teknikprogrammet, Försäljnings- och serviceprogrammet

Stor gemenskap

 • Vi är en liten skola med fantastisk gemenskap mellan elever och lärare.

Besök oss på Öppet hus

Designgymnasiet upplevs allra bäst på plats och Öppet hus är ett tillfälle för dig att besöka oss och lära känna oss bättre. Varmt välkommen!

Våra inriktningar

Vi har inriktningar inom Estetiska programmet, Teknikprogrammet och Försäljnings- och serviceprogrammet. Alla utbildningar ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Om utbildningen hos oss

Hos oss går design som en röd tråd genom alla program. Inom programmen har vi flera olika profiler som fokuserar på olika designområden. Alla våra utbildningar förbereder dig också för vidare studier på högskola och universitet, även yrkesprogram innehåller de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Programmen innehåller två individuella val där du kan bredda din högskolebehörighet eller spendera mer tid åt ditt designintresse.

Elever engagerade i samtal i ett klassrum.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Får du inte svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

 • Ja! Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet och förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet. På yrkesprogrammet Försäljning och service kan dock den som vill välja bort det. Alla program innehåller också två individuella val där du kan bredda din behörighet genom att lägga till exempelvis mer matematik eller språk, eller satsa mer på ditt kreativa tillval. Det valet behöver du dock inte göra förrän du börjat på programmet.

 • Nej, du behöver inte göra några antagningsprov i din ansökan till Designgymnasiet. Ansökan görs som en vanlig gymnasieansökan.

 • Nej, du behöver inga förkunskaper inom den profilen du söker, bara ett intresse. Vi lär dig resten!

 • I varje klass går ca. 32 elever.

 • Om du går på teknikprogrammet får du en pc av märket HP. Läser du estetiska programmet eller försäljning- och serviceprogrammet får du en mac. Datorn lämnas tillbaka när eleven slutar på skolan.

 • Just nu går det ca. 320 elever på skolan.

 • Närmaste hållplats är Stadshagens tunnelbanestation. Det finns också ett flertal bussförbindelser till skolan.

 • På vinterhalvåret är vi i Friskis & Svettis lokaler och på sommarhalvåret är vi på Stadshagens IP.

 • Vi har en egen matsal där eleverna äter klassvis. Vi har en fantastisk köksmästare som dagligen pratar med eleverna om deras synpunkter på maten för att kunna utveckla skolmaten så att den ska passa eleverna så bra som möjligt.

Design som röd tråd

 • Design Day

  Vår årliga utställning som hålls varje vår. Här visar våra elever upp årets fantastiska kreationer för vänner och familj.

  3D modeller av hus tillsammans med collage av textil och materialval.
 • Design Talks

  Våra möten med branschen kallar vi Design Talks, ett sätt för dig att få en inblick i branschen redan under studietiden.

  En föreläsare pratar inför en klass.
 • Design Trips

  Via ett samarbete med Erasmus+ kan du få möjlighet att resa utomlands under din gymnasietid.

  Elever står och tittar på utställning om praktik utomlands.