Elever arbetar med ett stort 3D-projekt gjort av metalltrådar.

”En liten skola med stora möjligheter för kreativa elever”

– Iraklis, lärare

Iraklis Papaeracleous är arkitekt och arbetar som lärare i Produktdesign på Designgymnasiet Kungsholmen.

Vem är du och hur länge har du jobbat på Designgymnasiet?

Jag heter Iraklis och jag är en 29-årig kreativ arkitekt som har 7-årig akademisk utbildning, 2 års yrkeserfarenhet som arkitekt samt 3 års yrkeserfarenhet som gymnasielärare. På Designgymnasiet har jag jobbat i 2 år och jag undervisar arkitektur, produktutveckling, gymnasiearbete och teknik.

Berätta om teknikprogrammet Produktdesign!

Programmet Produktdesign är ett fantastiskt val för dig som vill jobba med lite mindre skala än arkitektur och vill fokusera mer på produkter. Programmet handlar om produktutveckling och alla designkurser arbetar med processen att utveckla en idé till ny produkt eller förbättra en redan befintlig produkt.

Kan du berätta om stämningen på skolan?

Stämningen på skolan är fantastiskt. En liten skola med stora möjligheter för kreativa elever.

Berätta om Design Day!

Design Day är en dag vi ställer ut elevernas gymnasiearbeten samt olika projekt från teknik, produktutveckling och arkitektur. Under denna dag kan man förutom att titta på våra elevers arbeten träffa våra elever och personal där du kan ställa dina frågor om skolan och våra utbildningar.

Hur är era lokaler?

Våra lokaler har allt du behöver för att du ska kunna klara dina designuppgifter hos oss. Du är varmt välkommen för att kolla runt i vår skola under öppet hus. 

Berätta om Designelev för en dag, vad får man göra när man besöker ditt program?

Vi har många projekt på gång på Designgymnasiet. Just nu jobbar teknik-ettorna med projektet ”Levande Kajer”, ett samarbete mellan trafikkontoret och KTH. Efter jul börjar eleverna rita studentlägenheter i CAD och SketchUp. Arkitektur-tvåorna jobbar med attefallshusprojektet medan produktutveckling-treorna arbetar med ett stort husprojekt, ett samarbete mellan konstruktionskursen och produktutveckling. Är du elev för en dag så blir du en del av projektarbetet. Du kommer få chansen att prata med resten av klassen och få en känsla hur det är att jobba med olika designprojekt. Tycker du att det låter kul, så måste du komma hit nästa år.

Vill du läsa mer om Designgymnasiet Kungsholmen? Läs mer om våra olika program här!

Nyheter

Se alla nyheter