×
 

Hoppa till innehållet

Om oss

Elever ler och läser i böcker i ett klassrum, svartvitt.

En kreativ skola som älskar design

På Designgymnasiet Malmö är det intresset för skapande och design som förenar oss och skapar en härlig stämning på skolan. Vi är en kreativ skola där du får arbeta med hela designprocessen, från idé till färdig produkt. I Malmö sjuder det av design, arkitektur, initiativ för hållbarhet och kreativitet, det finns så mycket spännande utveckling att ta del av! Under åren har vi arbetat upp ett bra samarbete med många designers, företag och institutioner i regionen.

Vi flyttar till Malmö Kreativa Campus

Till skolstart 2025 flyttar vi in i nya Malmö Kreativa Campus. Här får vi helt nya lokaler anpassade efter våra designutbildningar. Campusets gemensamma ytor kommer vi dela med Rytmus Musikgymnasium och LBS Kreativa Gymnasiet. Läs mer om campuset här.

En av Sveriges bästa

Designgymnasiet strävar efter att vara Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar våra elever och lärare då vi utbildar framtidens designers. Här förbereds du för en framtida karriär inom modedesign, grafisk design, inredningsdesign, arkitektur eller produktdesign, samt för vidare studier på högskola och universitet. Varmt välkommen att bli en av oss.

Info om skolan

 • Antal elever: Ca 230
 • Program: Estetiska programmet, Teknikprogrammet

Liten skola stor drömmar

 • Vi är den lilla skolan med härlig gemenskap och stort brinn för design.

Besök oss på Öppet hus

Designgymnasiet upplevs allra bäst på plats och Öppet hus är ett tillfälle för dig att besöka oss och lära känna oss bättre. Varmt välkommen!

Våra inriktningar

Vi har inriktningar inom Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Om utbildningen hos oss

Hos oss går design som en röd tråd genom alla program. Inom programmen har vi flera olika profiler som fokuserar på olika designområden. Alla våra utbildningar förbereder dig också för vidare studier på högskola och universitet. Gymnasieprogrammen innehåller två individuella val där du kan bredda din högskolebehörighet eller spendera mer tid åt ditt designintresse.

Tre elever jobbar kreativt i en verkstad.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Får du inte svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

 • Nej, du behöver inte göra några antagningsprov i din ansökan till Designgymnasiet. Ansökan görs som en vanlig gymnasieansökan.

 • Nej, du behöver inga förkunskaper inom den profilen du söker, bara ett intresse. Vi lär dig resten!

 • Ja! Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet. Både Estetiska programmet och Teknikprogrammet förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet.

  Estetiska programmet ger grundläggande högskolebehörighet, du kan dock utöka din behörighet genom att lägga till exempelvis mer matematik i individuella valen.

  Teknikprogrammet ger utökad behörighet och förbereder för fler, tekniska högskole- och universitetsutbildningar.

 • I dagsläget går det ca. 230 elever på skolan.

Design som röd tråd

 • Design Talks

  Våra möten med branschen kallar vi Design Talks, ett sätt för dig att få en inblick i branschen redan under studietiden.

  En föreläsare pratar inför en klass.
 • Design Trips

  Via ett samarbete med Erasmus+ kan du få möjlighet att resa utomlands under din gymnasietid.

  Elever står och tittar på utställning om praktik utomlands.