Estet
En elev arbetar kreativt i en verkstad, svartvitt.

Estetiska programmet på Designgymnasiet i Malmö

Är du en person som vill få utlopp för din kreativitet samtidigt som du får högskolebehörighet? Kanske älskar du att designa och skapa, har ett brinnande intresse för färg, form och vill läsa en praktisk utbildning. Då är Estetiska programmet rätt för dig!

På Estetiska programmet i Malmö kan du välja fördjupning mot grafisk design, inredningsdesign eller modedesign. Du får fokusera på just ditt designintresse och bli riktigt bra på det. Förutom kurser i skapande och bild och form lär du dig också hantverket och verktygen inom just din inriktning.

Elev på Estetiska programmet.

Våra inriktningar

Inom Estetiska programmet i Malmö erbjuder vi flera olika inriktningar, så du kan fokusera på just ditt intresse.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om programmet. Får du inte svar på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss.

  • Nej, på Designgymnasiet har vi inga antagningsprov. Du behöver inte ha några förkunskaper för att börja hos oss, bara ett intresse!

  • Ja, Estetiska programmet ger grundläggande högskolebehörighet och möjliggör vidare studier på högskola och universitet. Programmet innehåller också två individuella val där du kan bredda din behörighet genom att lägga till exempelvis mer matematik eller språk. Vilka kurser du behöver beror på vad du vill plugga vidare till, det kan du prata med vår SYV om när det är dags. Programmet kan också göra dig förberedd för olika yrkesutbildningar samt ge dig den portfolio du behöver för att komma in.

  • Jag får tänka fritt och uttrycka mig på massa olika sätt

    Nansy Designgymnasiet åk. 2

Behörigheter, vidare studier & jobb

Estetiska programmet ger grundläggande högskolebehörighet, vilket innebär att du kan studera vidare på högskola och universitet efter gymnasiet. Det finns många vidareutbildningar som du blir behörig till samtidigt som du kan ha ett försprång till att plugga vidare på bild, konst och designrelaterade högre utbildningar, som exempelvis KonstfackBeckmansTextilhögskolan och HDK.

För dig som vill bredda din behörighet, som kanske har siktet inställt på en utbildning som kräver mer matematik eller språk så finns möjligheten att lägga till det. Under gymnasiet har du två individuella val där du kan bredda din behörighet och öppna fler dörrar för eftergymnasiala studier.

Elev håller upp en 3D modell av ett litet hus.

Vill du se våra andra program?

Om det här inte var något för dig eller om du vill utforska dina alternativ kan du här se alla våra program.