×
 

Hoppa till innehållet

Om oss

Elever i klassrummet som ler och läser böcker, svartvitt.

Här flödar skapandet varje dag

Designgymnasiet Göteborg strävar efter att bli en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design förenar elever och lärare då vi utbildar framtidens designers.

I Göteborg bubblar det också av innovation och kultur. Här finns både företag, museer, högskolor och universitet som vi samarbetar med för att ge eleverna en bra, relevant och verklighetsförankrad utbildning.

Våra lärare

Lärarna på Designgymnasiet har erfarenhet från designbranschen och arkitektbranschen. Lärarna fungerar också som mentorer genom hela din utbildning och kan dela med sig av råd och kontakter.

Våra lokaler

Till skolstart 2023 flyttade Designgymnasiet Göteborg in i nya lokaler på Masthuggstorget 3. I de nya lokalerna finns matsal, klassrum och kreativa ytor, alla snart inredda med Designgymnasiets egna inredningskoncept, vilket präglas av kreativitet och skapande. Skolan är beläget i ett område nära konstgallerier, kreativt nyskapande arkitektur med caféer och restauranger mitt i centrala Göteborg.

Info om skolan

 • Antal elever: Ca 230
 • Program: Teknikprogrammet, Estetiska programmet

Gemenskap

 • Vi är en ny skola med härlig gemenskap, där elever och lärare förenas av intresset för design.

Besök oss på Öppet hus

Designgymnasiet upplevs allra bäst på plats och Öppet hus är ett tillfälle för dig att besöka oss och lära känna oss bättre. Varmt välkommen!

Våra inriktningar

Vi har inriktningar inom Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Om utbildningen hos oss

Hos oss går design som en röd tråd genom alla program. Inom programmen har vi flera olika profiler som fokuserar på olika designområden. Alla våra utbildningar förbereder dig också för vidare studier på högskola och universitet. Gymnasieprogrammen innehåller två individuella val där du kan bredda din högskolebehörighet eller spendera mer tid åt ditt designintresse.

Två elever kikar på grafiska designer på bort.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Får du inte svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

 • Nej, du behöver inte göra några antagningsprov i din ansökan till Designgymnasiet. Ansökan görs som en vanlig gymnasieansökan.

 • Nej, du behöver inga förkunskaper inom den profilen du söker, bara ett intresse. Vi lär dig resten!

 • Ja! Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet. Både Estetiska programmet och Teknikprogrammet förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet.

  Estetiska programmet ger grundläggande högskolebehörighet, du kan dock utöka din behörighet genom att lägga till exempelvis mer matematik i individuella valen.

  Teknikprogrammet ger utökad behörighet och förbereder för fler, tekniska högskole- och universitetsutbildningar.

 • I varje klass går ca. 32 elever.

 • Alla elever hos oss får låna en PC under hela sin studietid.

 • Just nu går det ca. 160 elever på skolan.

 • De närmaste hållplatserna är Masthuggstorget, Järntorget eller Prinsgatan.

 • Vi har ingen egen idrottshall utan vi har tillgång till andra närliggande lokaler.

 • Vi har en egen matsal som alla elever äter i. Maten levereras av Eatery.

Design som röd tråd

 • Design Talks

  Våra möten med branschen kallar vi Design Talks, ett sätt för dig att få en inblick i branschen redan under studietiden.

  En föreläsare pratar inför en klass.
 • Design Trips

  Via ett samarbete med Erasmus+ kan du få möjlighet att resa utomlands under din gymnasietid.

  Elever står och tittar på utställning om praktik utomlands.