Teknik
Två elever samtalar i ett klassrum, svartvitt.

Teknikprogrammet på Designgymnasiet Göteborg

Gillar du problemlösning, design, är teknikintresserad samt gillar matematik och fysik? Då är Teknikprogrammet på Designgymnasiet i Göteborg rätt för dig. Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som gör dig redo för vidare studier på högskola och universitet. Programmet ger särskild behörighet och öppnar upp många dörrar vad gäller vidare studier och förbereder dig särskilt för högre tekniska utbildningar.

På Teknikprogrammet i Göteborg erbjuder vi två olika fördjupningar; Arkitektur och design och Produktdesign. Båda inriktningarna har fokus på design tillsammans med teknik. Här får du gå från idé till färdig skiss och prototyp.

Två elever på Teknikprogrammet.

Våra inriktningar

Inom Teknikprogrammet i Göteborg erbjuder vi två olika inriktningar, båda med extra fokus på design.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om programmet. Får du inte svar på din fråga är du varmt välkommen att kontakta oss.

  • Ja, Teknikprogrammet ger bred högskolebehörighet och möjliggör vidare studier på högskola och universitet. Programmet innehåller också två individuella val där du kan bredda din behörighet genom att lägga till exempelvis mer matematik eller språk. Vilka kurser du behöver beror på vad du vill plugga vidare till, det kan du prata med vår SYV om när det är dags.

  • Nej, på Designgymnasiet har vi inga antagningsprov. Du behöver inte ha några förkunskaper för att börja hos oss, bara ett intresse!

  • Det roligaste med att jobba kreativt är att man får tänka utanför boxen, alltså göra lite vad man själv vill.

    Sacha Designgymnasiet åk.1

Behörighet och vidare studier

Teknikprogrammet ger bred högskolebehörighet med en hel del teoretiska ämnen, samtidigt som vårt designfokus gör att du praktiskt får arbeta med grunderna inom arkitektur eller produktdesign. Programmet ger särskild behörighet och öppnar upp många dörrar vad gäller vidare studier och förbereder dig särskilt för högre tekniska utbildningar.

Du som vill bredda din behörighet ytterligare kan exempelvis lägga till mer matematik och fysik i individuella valen. Vilka kurser du behöver lägga till beror på vad du vill plugga vidare till, det kan du prata med vår SYV om när det är dags.

Elever på Teknikprogrammet ler i klassrum.

Vill du se våra andra program?

Om det här inte var något för dig eller om du vill utforska dina alternativ kan du här se alla våra program.