×
 

Hoppa till innehållet

Om oss

Elever läser i läroböcker under en lektion i ett klassrum, svartvitt.

Vi startar 2024

Nu tar vi äntligen steget och startar Designgymnasiet i Västerås till hösten 2024! Här kommer du kunna få en gymnasietid full av skapande och design, samtidigt som du förbereds för vidare studier på högskola och universitet. Här vill vi skapa en unik miljö för dig att få utvecklas och pröva dina vingar inom olika former av skapande.

Till studiestart 2024 flyttar vi till Ingenjör Bååths gata 47, mitt i centrala Västerås, ett stenkast från centralstationen. Här kommer vi till en början ta över delar av KLARA Gymnasiums lokaler.

En av Sveriges bästa

Designgymnasiet Västerås strävar efter att bli en av Sveriges absolut bästa designskolor på gymnasienivå. Nyfikenhet, kreativitet och ett stort intresse för design kommer förena elever och lärare då vi utbildar framtidens designers.

Info om skolan

 • Startar: 2024
 • Program: Estetiska programmet, Teknikprogrammet

Gemenskap

 • Vi vill skapa en skola med härlig gemenskap där elever och lärare förenas av intresset för design.

Besök oss på Öppet hus

Designgymnasiet upplevs allra bäst på plats och Öppet hus är ett tillfälle för dig att besöka oss och lära känna oss bättre. Varmt välkommen!

Våra inriktningar

Vi har inriktningar inom Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

Om utbildningen hos oss

Hos oss går design som en röd tråd genom alla program. Inom programmen har vi flera olika profiler som fokuserar på olika designområden. Alla våra utbildningar förbereder dig också för vidare studier på högskola och universitet. Gymnasieprogrammen innehåller två individuella val där du kan bredda din högskolebehörighet eller spendera mer tid åt ditt designintresse.

En lärare instruerar en grupp elever vid ett arbetsbord i en kreativ studio.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Får du inte svar på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

 • Vi startar till hösten 2024 och du som ska börja gymnasiet då kan söka. Du behöver också vara behörig till gymnasiet för att börja, du kan läsa mer om gymnasiebehörighet här.

 • Designgymnasiet startade i Stockholm Sickla 2005. Sedan dess har vi växt och finns idag i Sickla och på Kungsholmen i Stockholm, samt i Malmö och Göteborg. Designgymnasiet Västerås startar till hösten 2024.

 • Till studiestart 2024 flyttar vi in på Ingenjör Bååths gata 47, mitt i centrala Västerås, nära centralstationen.

 • Nej, du behöver inte göra några antagningsprov i din ansökan till Designgymnasiet. Ansökan görs som en vanlig gymnasieansökan.

 • Nej, du behöver inga förkunskaper inom den profilen du söker, bara ett intresse. Vi lär dig resten!

 • Ja! Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet. Både Estetiska programmet och Teknikprogrammet förbereder dig för vidare studier på högskola och universitet.

  Estetiska programmet ger grundläggande högskolebehörighet, du kan dock utöka din behörighet genom att lägga till exempelvis mer matematik i individuella valen.

  Teknikprogrammet ger utökad behörighet och förbereder för fler, tekniska högskole- och universitetsutbildningar.

Design som röd tråd

 • Design Talks

  Våra möten med branschen kallar vi Design Talks, ett sätt för dig att få en inblick i branschen redan under studietiden.

  En föreläsare pratar inför en klass.
 • Design Trips

  Via ett samarbete med Erasmus+ kan du få möjlighet att resa utomlands under din gymnasietid.

  Elever står och tittar på utställning om praktik utomlands.