Hantverk
Elever på hantverksprogrammet arbetar fokuserat i en verkstad, svartvitt.

Hantverks­programmet

Älskar du plagg och sömnad och vill ha en praktisk gymnasietid? Då är Hantverksprogrammet på Designgymnasiet rätt för dig! Du kommer lära dig allt från grunderna till avancerad finsömnad, samt bli både redo för jobb direkt efter studenten och vidare studier på högskola och universitet. Programmet innehåller även 15 veckors praktik där du får komma ut i arbetslivet och kan skapa kontakter redan under gymnasietiden.

Elev i sydd, gul kostym på catwalk.

Textildesign

Inom Hantverksprogrammet erbjuder vi inriktningen Textildesign.

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om programmet och utbildningen på Designgymnasiet.

  • Efter studenten kan du börja jobba som textildesigner på instegsnivå inom textilbranschen. Det finns också många möjligheter för lärlingsplatser på företag, yrkesutbildningar och kurser på folkhögskola. Programmet ger dig också grundläggande högskolebehörighet, vilket betyder att du kan studera vidare på högskola och universitet mot en mängd andra yrken.

  • Ja, från och med hösten 2023 innehåller alla yrkesprogram de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Svenska/Svenska som andraspråk 2 och 3 samt Engelska 6 är de kurser som adderats till programmet. De kurser kan du som vill också välja bort om du inte vill ha högskolebehörigheten. I programmet ingår också två individuella val som du kan använda för att bredda din behörighet eller nischa dig inom ditt yrkesval.

  • Nej, på Designgymnasiet har vi inga antagningsprov. Du behöver inte ha några förkunskaper för att börja hos oss, bara ett intresse!

  • Det roligaste med att jobba kreativt är att du verkligen får visa vad du kan, även hur du och andra ser svar på olika problem.

    Jeffy Designgymnasiet Malmö åk.1

Här finns vi

Vi erbjuder Hantverksprogrammet på Designgymnasiet Sickla i Stockholm.

Vill du se våra andra program?

Om det här inte var något för dig eller om du vill utforska dina alternativ kan du här se alla våra program.