Designdrömmar?

Gör en intresseanmälan eller bli en Designelev för en Dag så kontaktar vi dig!

x

Arkitektur och design - en utbildning på Teknikprogrammet

Här får du som tekniker lära dig om sam­spelet mellan teknIk, människa och miljö. Inriktningen ger dig färdigheter i samhällsbyggande, miljö och arkitektur, där du får lära dig grunderna inom hållbart byggande, stadsplanering och design. Inriktningen passar dig som är intresserad av att i framtiden arbeta som arkitekt, miljötekniker, ingenjör med miljöinriktning eller stadsplanerare.

x

Grafisk design - en utbildning på Estetiska programmet

Om du vill fördjupa ditt intresse för design och formgivning så ska du rikta in dig mot grafisk design. Utbildningen ger grundläggande behörighet till universitet och högskola samt förbereder dig för bild-, konst- och designrelaterade högre utbildningar som exempelvis Beckmans, Konstfack och HDK..

x

Inredningsdesign - en utbildning inom Estetiska programmet

På Inredningsdesign får du lära dig om bild, färg, form och material, och hur du kombinerar dessa. Du får veta mer om hur produkter och miljö kan förbättra människors vardag, om designprocessen och designens roll genom historien. Du utvecklar din kreativitet, men övar också din tekniska sida med datorprogrammet CAD, där du gör ritningar. Dessutom har du en kurs i entreprenörskap, där du lär dig grunderna för företagande, marknadsföring och hur du bygger upp en kundkrets med uppdragsgivare. Under dina år på Designgymnasiet skapar du inredningar i rum och utemiljöer och bygger en känsla med möbler, formgivning, belysning och växter. Allt detta gör du med inspirerande klasskompisar som delar ditt intresse för inredning.

x

Produktdesign - en inriktning på Teknikprogrammet

Här får du lära dig utveckla produkter så att de blir bättre, smartare, mer funktionella eller mer hållbara. Du tar idéer vidare till skiss och ritning, gör prototyper av den i vår verkstad och förbereder för tillverkning. Du gör skisser för hand, men framförallt i programmet CAD. Du får lära dig konstruktionsprocessen och hur du kombinerar metoder, material, verktyg och komponenter. Samtidigt som du jobbar med digital formgivning och läser entreprenörskap, pluggar du också matematik, fysik, kemi och teknik. Under dina tre år på Designgymnasiet utvecklar du både dina tekniska och logiska sidor och ditt designsinne.

x

Utställningsdesign - en utbildning inom programmet Handel och Administration

Utbildningen ger dig Handelsprogrammets grundläggande kunskaper inom butiksförsäljning, service och handel tillsammans med den kreativa fördjupningen mot utställningsdesign, gestaltning och skyltning. Det är en spännande utbildning för dig som är intresserad av design kopplat till försäljning. Praktisk handledning av duktiga lärare såväl som erfarenhet från praktikplatser på företag (APL) ger din utbildning en koppling till verkligheten och arbetsmarknaden.

ÖPPET HUS 28 november 17.00 – 19.00
4 december 17.00 – 19.00
16 januari 17.00 – 19.00
26 april 16.00 – 20.00
27 april 13.00 – 15.00

Besök vår skola och få chansen att ställa dina frågor om hur det är att läsa hos oss.

Bli Designelev för en dag

Lär känna våra skolor och det program du är intresserad av på djupet genom att besöka oss under en vanlig skoldag.
Nästa tillfälle är den 16 april. Du får gärna komma tillsammans med en kompis. Begränsat antal platser - anmäl dig här!

Anmälan

Filmer om Designgymnasiet

Om Designgymnasiet Kungsholmen

Designgymnasiet Kungsholmen är en personlig skola med ca 300 elever i  Stadshagen på Kungsholmen. Design går som en röd tråd genom alla våra utbildningar, oavsett om du väljer estet-, teknik- eller handelsprogrammet. Välj mellan inriktningar som arkitektur, grafisk design, inredningsdesign, produktdesign och utställningsdesign. Hos oss hittar du en kreativ och stimulerande stämning, kunniga lärare och en miljö där vi bryr oss om varandra. Välkommen att bli en av oss!

Vanliga frågor

Men, hur blir det med….

Vad, var, hur och varför, så många frågor, så många val och bara ett liv. Här har vi samlat de vanligaste frågorna – och svaren.

Behörighet till högskola och universitet?

Både Estetprogrammet och Teknikprogrammet ger grundläggande högskolebehörighet så du kan läsa vidare efter gymnasiet. På Handelsprogrammet behöver du välja relevanta kurser under din gymnasietid för att få grundläggande högskolebehörighet. Dessa kurser erbjuder vi på skolan. Vår studie- och yrkesvägledare hjälper dig att välja kurser så de passar dina framtida planer. 

Datorer?

Alla elever får en bärbar dator i årskurs 1 som man lånar och disponerar fritt under åren på skolan. 

Resa till och från skolan?

Skolan ligger på Kungsholmen nära Stadshagens T-bana på den röda linjen, endast tre stationer från Centralen.

Skollunchen?

Designgymnasiet Kungsholmen delar matsal med en annan gymnasieskola endast några minuters promenad från oss. Lunchen inkluderar sallad, smör och bröd samt mjölk och vatten. Vi har ett aktivt matråd, som är uppskattat av företaget som förser oss med lunch. Matrådet verkar som en länk mellan vad våra elever tycker om maten och personalen från skolbespisningen.

Idrott på skolan?

På sommarhalvåret har våra elever idrott på Kristinebergs IP. På vinterhalvåret är vi i Friskis & Svettis lokaler. 

Skolkafé?

Designgymnasiet har ett litet elevdrivet skolkafé.

Praktikplats?

Det ingår 15 veckors praktik (APL) på Handelsprogrammet, då du som elev får praktisera på ett företag.

Om man behöver extra stöd och hjälp?

Skolans specialpedagog och kurator finns på skolan måndag-fredag. Skolsköterska finns tillgänglig två dagar i veckan. Vår Studie- och yrkesvägledare ger våra elever bästa tänkbara vägledning både vad gäller studier under gymnasiet och vidare studier efter gymnasiet.

Elevråd?

Vi har ett fantastiskt elevråd som jobbar mycket för vår skola. De styr upp events, påverkar och driver frågor gör att vi får en ännu bättre skola. De har bl a bidragit till utformningen av vårt uppehållsrum vilket används mycket av våra elever. Elevrådet arbetar tätt med skolledningen.

Har du ytterligare frågor? Kontakta oss

Designgymnasiet Kungsholmen